Zomerfoor Gent 2020: kermispret op het Sint-Pietersplein

De Zomerfoor Gent 2020 is een opluchting voor kermisliefhebbers én foorkramers. Nadat de Halfvastenfoor, de Gentse Feesten en kleinere kermissen in Gent niet mochten doorgaan omwille van de coronacrisis, besloot het stadsbestuur om op het Sint-Pietersplein een Zomerfoor te organiseren. De Zomerfoor Gent 2020 start op woensdag 15 juli en eindigt op zondag 26 juli. Er wachten de kermisgangers 42 attracties en eetkramen. 

Kid's Car's Zomerfoor Gent
De kinderattractie Kid's Car's: dolle pret voor de kleinsten

Sensationele attracties op de Zomerfoor Gent 2020

De Zomerfoor Gent telt een vijftal attracties voor grootvermaak. De tripride Body Shaker heeft zijn naam niet gestolen: je lijf wordt in deze attractie flink door elkaar geschud. Helemaal bloedstollend is de slingerarm G-Force, waarin je tot twintig meter hoogte de lucht in wordt geslingerd. Wie nog niet genoeg adrenaline in het bloed heeft, mag ook nog de supersnelle rupsmolen Dragon Fly, de botsauto’s Belgian Dodgem Cars en de breakdance Popcorn Party proberen. 

G-Force Zomerfoor Gent
Slingerarm G-Force: in een gondel tot 20 meter hoogte de lucht in

Gentse Zomerfoor voor klein en groot

Naast het grootvermaak staan er op de Gentse zomerkermis nog tal van andere kermisattracties, voor bezoekers van alle leeftijden. Je vindt er onder meer:

 • 6 schietkramen
 • 11 kramen met spelletjes
 • 7 eetkramen (hotdogs, suikerspin, gebak, sandwiches)
 • 3 lunaparken
 • 3 standen met trampolines
 • Oasis Aqua Fun balls: waterballen 
 • Derby: kamelenrace 
 • Kid’s Car’s: circuit met kinderauto’s
Oasis Aqua Fun Balls
De waterballen van Oasis Aqua Fun Balls

Coronamaatregelen op de Zomerfoor Gent

Op de Zomerfoor Gent 2020 worden er diverse voorzorgen genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Er is een afzonderlijke in- en uitgang. De kermisbezoekers moeten bij de ingang hun handen ontsmetten. De attracties zelf worden na elk ritje eveneens ontsmet. Stewards houden in de gaten hoeveel kermisgangers er op elk ogenblik aanwezig zijn. 

Wegens het toenemend aantal coronabesmettingen in België verplicht het Gentse stadsbestuur alle bezoekers van de Zomerfoor om een mondmasker te dragen. 

Zomerfoor Gent 2020: openingsuren, locatie en extra info

 • Openingstijden: de Zomerfoor gaat vanaf 15 juli tot en met 26 juli elke dag ten vroegste open om 12 uur ’s middags en sluit uiterlijk om 1 uur ’s nachts

 • Locatie: Sint-Pietersplein te Gent

 • Bijkomende info
  Stad Gent Evenementen
  Visit Gent Zomerfoor

Nieuwe maatregelen i.v.m. de bestrijding van het coronavirus

De federale regering besliste op 27 juli om de maatregelen i.v.m. de bestrijding van het coronavirus nogmaals te verstrengen. Men is verplicht om een mondmasker te dragen op drukke plaatsen, zoals winkelstraten, markten en kermissen. Ook in een horecazaak moet men een mondmasker dragen als men niet aan tafel zit. Bovendien moet elke horecazaak de namen en telefoonnummers van de klanten registreren in verband met contact tracing. De ‘sociale bubbel’ wordt per gezin beperkt tot maximaal vijf personen voor een periode van vier weken. Er mogen niet meer dan 200 personen deelnemen aan evenementen die in open lucht plaatsvinden. Op evenementen die binnen plaatsvinden, mogen slechts 100 personen gelijktijdig aanwezig zijn. Niet-begeleide activiteiten zijn beperkt tot tien personen.  Winkelen doe je voortaan alleen, met een tijdslimiet van 30 minuten. Indien nodig, kan de burgemeester van elke Belgische gemeente bijkomende maatregelen opleggen. Vele gemeentebesturen verplichten inmiddels het dragen van een mondmasker in het centrum of op het volledige grondgebied van hun gemeente. Social distancing (de 1,5 meter-regel) en het regelmatig ontsmetten van de handen blijven noodzakelijk. 

Over Even Op Stap

Even Op Stap: dé site waar je leuke ideetjes opdoet voor uitstapjes in gans België!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Like ons op Facebook

Volg ons op Twitter

Laatste berichten

 

Een reactie plaatsen

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Follow by Email