Winterkermis Sint-Niklaas 2019: kermis in kerstsfeer

Het is een van de laatste grotere kermissen van het jaar: de Winterkermis Sint-Niklaas 2019. Een kermis die gehuld is in een gezellige kerstsfeer. Je mag er genieten van een dertigtal attracties voor jong en oud. Natuurlijk zijn er de ‘klassiekers’ zoals de eendjeskramen voor de kleinsten, de botsauto’s en de schietkramen. Maar… ook spectaculaire en amusante attracties zoals de Popcorn Party, de High Energy Booster, de Flying Jump en de CakeWalk maken hun opwachting. Voor de kleinsten is er bovendien de leuke achtbaan Dragon. Je vindt er ook een spiegelpaleis, de tripride Bodyshaker en allerlei kramen met hotdogs, hamburgers en churro’s. En niet te vergeten, ook de kraam met overheerlijke oliebollen van Vincent Delforge vind je er terug. De Winterkermis te Sint-Niklaas gaat door op de Grote Markt, waar je overigens ook een ijspiste aantreft. Bovendien vindt er op de Grote Markt van vrijdag 13 december tot en met zondag 15 december een sfeervolle kerstmarkt plaats met meer dan 60 kerstchalets. 

Eendjeskraam Winterkermis Sint-Niklaas 2019
Uiteraard ontbreken op de Winterkermis te Sint-Niklaas niet de eendjeskramen, draaimolens en trampolines voor de kleinsten...
...maar voor de waaghalzen is ook de 40 meter hoge booster 'High Energy'van de partij
Dragon Winterkermis Sint-Niklaas 2019
De Dragon: leuke achtbaan voor kinderen
Tripride Bodyshaker Winterkermis Sint-Niklaas 2019
Laat je eens flink door elkaar schudden op de tripride 'Bodyshaker'

Een vaste waarde op de Winterkermis Sint-Niklaas 2019: de Popcorn Party

De Popcorn Party is opnieuw van de partij op de kermis in Sint-Niklaas. Het is een spectaculaire attractie die wel wat wegheeft van een breakdance. Op een roterende schijf staan er vier posities die uit twee gondels bestaan, waarin per gondel drie personen kunnen plaatsnemen. De gondels draaien om hun eigen as en om de tegenoverliggende gondel, terwijl de basisschijf op zichzelf ook nog ronddraait. Je wordt in elk geval flink door elkaar geschud! De Popcorn Party is te zien op tal van Belgische kermissen, en is een vaste waarde op de Winterkermis in Sint-Niklaas.  

De Popcorn Party: vaste waarde op de Winterkermis van Sint-Niklaas

Je evenwicht bewaren in de Cake-Walk

Ook terug te zien op de kermis te Sint-Niklaas in december: de Cake-Walk. Je moet in de Cake-Walk een parcours afleggen waarbij je evenwicht tot het uiterste op de proef wordt gesteld. Bewegende trappen, trillende vloeren, lopende banden: je maakt het allemaal mee in de Cake-Walk. Deze kermisattractie toert al rond in België sinds 1969 en is een klassieker op de Winterkermis Sint-Niklaas 2019. 

Cake-Walk Winterkermis Sint-Niklaas 2019
De Cake-Walk: een ware uitdaging voor je evenwicht

De Flying Jump op de Winterkermis Sint-Niklaas

Nog een spectaculaire attractie op de decemberkermis in Sint-Niklaas: de ‘Flying Jump’. Deze attractie bestaat uit acht roterende armen die onafhankelijk van elkaar met grote snelheid naar boven en naar beneden bewegen. Aan de armen hangen gondels waarin twee personen plaatsnemen. Je lichaam ondervindt in deze gondel een kracht van 5G, dus vijf keer de zwaartekracht! 

De 'Flying Jump' op de Sint-Niklase Winterkermis: je staat bloot aan 5G in de gondels

Overzicht van de opvallendste attracties op de Winterkermis Sint-Niklaas 2019

Je vindt ruim 30 verschillende attracties op de Winterkermis te Sint-Niklaas. De opvallendste en meest spectaculaire zijn:

 • High Energy: booster
 • Cake Walk: walkthrough
 • Flying Jump 
 • Popcorn Party
 • Dragon: achtbaan voor kinderen
 • Bodyshaker: tripride
 • Hollywood Boulevard: botsauto’s
 • Magic World: spiegelpaleis

En verder nog tal van andere attracties: draaimolens, schiettenten, eendjeskramen, grijpmachines, speelautomaten en tal van eetkramen. Kortom, een kermis met alles erop en eraan!

Winterkermis Grote Markt Sint-Niklaas 2019
De Winterkermis opgesteld op de Grote Markt te Sint-Niklaas

Winterkermis Sint-Niklaas 2019: praktische informatie

 • Periode: vanaf zaterdag 7 december 2019 tot en met maandag 23 december 2019
 • Openingsuren: elke dag vanaf 15 uur
 • Locatie: Grote Markt te Sint-Niklaas
 • Kortingsbonnen: Kermis-feest.be

Een reactie plaatsen

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Follow by Email